от къде се източва антифриза алфа 145 тд
Известие
Collapse
No announcement yet.
от къде се източва антифриза алфа 145 тд
Collapse
X
-
от най ниския маркуч колега! долния на радиатора допълнително може и с малко въздух от разшерителното казанче !155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
Comment
-
Здравей те какъв антифриз да купя G11 или G12 и колко литра ? И после как се обезвъздушава?Last edited by konstantin; d.m.y г., 15:34.=== Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===
Comment
-
Ако източиш от най-ниския маркуч ще събереш малко над 5 литра (цялата система мисля, че е около 6-7л.). А колко литра ще си вземеш сам си решаваш - дали е готов за употреба или е концентрат и ако е концентрат как ще си го разредиш. Има болт в горния десен ъгъл на радиатора, който се отвива, за да обезвъздушиш. Наливаш, така че да си над максимума и караш на парно в началото. То ще си се обезвъздуши и ненужния антифриз ще ти го изхвърли през капачката на разширителния съд.
П.П. най-добре концентрат да си вземеш, така че и да не изкараш цялата вода като сипеш няколко литра концентрат да ти е достатъчно да не замръзва.
Аз понеже няколко пъти ми се налагаше да наливам си взимах по 3литра концетрат, които си ги изсипвах и никви грижи.Last edited by soldier; d.m.y г., 15:44.
Comment
-
За моята 145тд източвах от долния маркуч на радиатора и от маркучите, които отиват към радиаторчето на парното, за да обхвана всички кръгове. Направих си и промивка с препарат и макар радиатора ми да е нов изтекоха доста боклуци. ТД-то го дават да събира 8.9л охладителна течност. Мисля, че е препоръчително вискозитета да е за до -38 градуса. Аз сипах към 4л и малко концентрат, който е предвиден да се разрежда 1:1 за до -38. Иначе ТД-то се обезвъздушава само, необходимо е само да се пусне първоначално парното на макс докато включи и изключи перката.
Comment
Comment